Jom Tambah Pendapatan..

Thursday, October 15, 2009

majlis kesyukuran / raya open house / majlis cukur jambul

baheeira n atehnya.. tuan umah...

sempena raya, ecah (adik ipar aku) wat open house on 11th oct.. majlis ni joined by lan n ara utk cukur jambul putera depa.. dah alang2 wat majlis, sekali je la dgn majlis arieff.. main dishes were prepared by dia punya in laws.. johor style.. ada berasak, loi.. sedap gak mkn dgn rendang daging.. ada gak nasik impit n kuah kacang.. pas tu mak mentua aku wat laksa johor.. johor style la of course.. dah nama pun laksa johor.. actually aku n hubby mmg feveret dgn laksa ni.. tp disebabkn sebelah kedah pantang laksa kena lama, adoii, kempunan je la aku tgk... xpa..nnt aku dah blh mkn, siap aku hantam puas2.. hihih...

arieff.. so cute on that day

aku just contribute aku punya specialty la.. trifle.. kali ni aku wat dlm bekas puding kecik2 tu 100 bekas.. ntah la apa rasa.. hopefully x sakit perut la org mkn..hihi.. ada tragedi actually wat trifle ni.. puteri sulong aku pg tu eksiden terjatuh kat area aku dok prepare puding tu..sekali dia jatuh tertekan tudung tin buah pic.. adoiii, menggigil aku n hubby tgk.. darah berlambak2... dia dok main elok2 kat sebelah abah dia, tiba2 blh p area tin2 tu.. camana ntah blh tersadong kaki n jatuh n tgn plak tertekan tudung tin tuuu... ya Allah, mmg ujian sungguh buat aku n hubby.. kelam kabut jadinya.. quite dlm gak nampak luka.. kakak..kakak.... bawak p klinik, doc tu kata kalau budak besar, dah kena jahit dah.. so, doc just bg plaster je.. ada 2 plaster kecik cam nak cantumkan blk luka dia, n pastu doc boh plaster yg biasa tu kat atas... yg kecik tu doc pesan 5-7 ari baru bukak.. tgn jgn kena air langsung... mana ada.. blk je kat umah ateh dia, dah luka berdarah blk sambil dia main2 dgn budak2 lain.. pastu suka2 je dia bukak plaster tu..baheeira budak bertuah sunggguuuuhhh... mlm tu abih majlis kat umah ecah, kami p smc plak..risau kut kena infection luka dia.. doc x wat apa.. cuma suruh nurse wat dressing je cuci luka.. sabar je la dgn kerenah puteri sorg ni...

tgn kakak yg luka..

kakak.. dgn tgn berplaster..

faqihah.. nice shot ieda..

abah n adek..

1 comment:

rose said...

besnya..
bambam je anak akak..ehehe..cute..
rafiq cam cinonet je..kui kui

nnti leh sama2 sambut besday ngan rafiq...:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...