Jom Tambah Pendapatan..

Tuesday, January 26, 2010

eeeiiii.. GERAM!!

Hhmmm.. Feel so bad this morning coz of an incident happened during my way to work today..

Ish rasa cam abih segala mood for the day.. mau taknya bekal mknan yg mak bekalkn pun tumpah abih.. sentuh pun belum.. disebabkan aku break mengejut, skit lg nak terlanggar sorg pompuan yg rasanya cam nak bunuh diri kut.. lintas jln, berani plak la dok lintas jalan besar (hiway) just after the tol shapadu yg 60sen tu.. dah la org sibuk n rushing to work, semua memecut dgn geng2 merempitnya lg kita nak elak.. tiba2 ada org melenggang kangkung cam nak gi pasar tu lintas.. TIBA-TIBA ye korang.. aku mmg x perasan pompuan ni melintas.. dgn baju serba hitam, free hair rambut separas bahu (cam description dlm novel plak)... nak kata hantu, ada ka plak hantu jln tersengih2 cam kerang busuk sambil berpeluk tubuh, lenggang lenggok lg..

masa tu Allah je la yg tau betapa aku geram sgt2.. mmg rasa cam nak turun dr keta n sepuuuuukkkk je kepala dia.. selalunya kalau yg dok melintas jln besaq tu mat2 kilang dekat2 situ ada la.. tu pun depa lintas dekat area lepas jusco tuu..bukannya btui2 lepas kuar tol.. ramai org yg hon pompuan tu td..especially geng2 motor.. almaklumla depa lg la laju.... nasib baik time aku break tu xde plak keta menghantam aku dr blkg.. kalau x, mmg aku turun belasah le pompuan tu (hihihi..lawak pun ada ayat aku tu)..

aku geram sgt tu bukan apa.. terkilan sbb bekal tu mak mentua aku yg sediakan.. langsung x jamah lg.. bila sampai ofis muka aku toya n masam je.. lantak la org nak kata apa.. semua org aku nak cerita kejadian td... sampai ada yg perli, tepon la mak tu.. suruh tinggal sikit, nnt ptg blk mkn... hihihi, xdak satu gheja la plak.. tp for sure, blk ptg ni aku akan ngadu kat mak mentua aku pasai benda...sedih woooo.. sbb rasa cam mak sendiri yg bg bekal tp x dpt mkn...


pengajaran dr cerita aku.. sapa2 yg rasa nak bunuh diri dgn cara melintas jln tu.. pk2 la timing ye.. toksah la menyusahkan org.. org sibuk2 nak p gheja.. yg awk plak dah sebabkan org lmbt p keja, jalan pun jadi jem... dah tu kena sumpah seranah lg dgn semua org... ish..ish..ish.. sabar je la..

3 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sabar jela..huhu.
patut langgar je org camtu
ngeh ngeh ngeh
dia putus cinta kut..tu jd tak betoi tu

ntah2 antu kot
antu siang!
wekekek

sabar sabar ye kak yan..wehehhee
sian dia takleh makan bekal

kakwe said...

sabo..sabo..nasib baik tkde ape2.kalu tak..haru.

yan said...

hehe... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...