Jom Tambah Pendapatan..

Wednesday, September 8, 2010

Salam Aidilfitri

ari ni dah 29 ramadhan... huhu... kejap je dah nak abih ramadhan.. sedih pun ada... seronok pun ada.. sedih sbb dah xde la pahala berlipat ganda dgn amal yg kita buat nak compare dgn bulan lain.. panjang ke umo nak tunggu next year punya ramadhan?? wallahu'alam...

seronok plak, sbb x sabar nak tgk puteri2ku bergaya dgn baju raya depa.. xde la beli sakan... sbb masa kat uk & jerman aritu dah shopping gak baju depa, especially maktoknya la... utk pengetahuan korang aku n family ke sana aritu utk attend conference kat uk.. apa lg, alang2 tu pjg kan la kaki ke jerman... mcm blk kg plak rasa... tpt aku wat master dulu... 2 thn kat sana..



back to the story of baju raya anak2ku, baju depa tok depa kat Yan yg buat.. ada 4 psg sorg.. 2 psg baju kurung, 2 psg baju berseluar... baju kurung sepsg je yg aku beli... yg lain tu, kain hadiah dr auntie hana depa, mak tok depa plak prepare 2 psg utk kenduri abah chik depa end of this year.. nnt la raya, insyaAllah if ada gmbr depa bergaya dgn baju2 tu, aku upload kat sini ye...

aku n husbd pun blh tahan baju raya... mentang2 la belakang ni je jakel baru bukak..apa lg, baju aku semua la aku borong jakel punya viscose yg tgh sale masa early opening promotion tu... kalau x, dr dulu lg teringin baju viscose n cotton.. puas hati la bila dah jadi baju.. husbd aku plak, baju melayu beli masa blk kedah aritu, during nuzul quran... alhamdulillah, preparation yg xde la pulun sgt, tp berbaloi..


raya thn ni kat belah sini first daynya... so, aku xde la amik cuti awal... ni pun kat ofis lg.. hihi.. jln pun dah lengang..especially dlm kawasan uitm ni la... bes je bw keta... kalau x, xdenya less than 30 min to reach the office.. raya ke-3 insyaAllah blk kedah..anyone, nak berjumpa or gathering or nak mai umah kat kedah, sila la calling2 ye.. raya ke-4 blh set appointment..

ok la korang, wish all of u a great journey during this ramadhan.. hopefully everyone did their best to grab the golden opportunity during this month.. n insyaAllah, harap2nya kita dipanjangkan umo utk bertemu lagi ramadhan thn hadapan... dan moga amal ibadat kita tetap dipertingkatkan walaupun dah abih bulan posa ni ye.. slamat ghaya semua...ampun maaf kalau ada terkasar bahasa, terlanjur kata, bergurau terlebih ke, terasa hati ka, harap dimaafkan... dan aku doakan kesejahteraan n keselamatan utk kita semua sepanjang beraya dan berseronok ni... jumpa lg pas raya, insyaAllah.................

1 comment:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ala..buh la lagi gambor tuwin rafiq..ehehe..kocik sgt kak..tak pueh nak nengok..

raya sakan no
sy lak takde la sakan sgt
sbb baju raya tak siap

uwaaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...